سام کاویانی: اگر طالب خودرویی لوکس و جذاب هستید، اگر میخواهید بیدغدغه خاطر و با فراغ بال نهایت لذت را از جادههای پر دست و انداز و صدالبته زیبای کشورمان ببرید و اگر خواهان سرعت و شتابی درخور هستید و درنهایت اگر، بودجهتان زیر 200 میلیون تومان است بهتر است که نگاهی هرچند کوتاه به شاهکار جدید DS بیاندازید، خودرویی که بیشک از دیدن آن پشیمان نخواهید شد، خودرویی که از دل قاره سبز میآید و DS4 CROSSBACK نام دارد.
DS4، یک خودروی جمع وجور است که برای نخستین بار، اواخر سال 2010 میلادی پا به عرصه وجود نهاد. این خودرو بر مبنای پلتفرم PF2 شرکت PSA تکوین و توسعه یافته است. پلتفرمی که در نسل دوم سیتروئن C3 و نسل نخست پژو 308 نیز به کار رفته است.
DS4 از همان اوان ورود توانست نظر محافل خودرویی دنیا را به خود جلب نماید بهگونهای که بهعنوان «زیباترین خودروی سال» در فستیوال جهانی خودرو انتخاب شد و رقبایی همچون بام و سری 5 (اتاق F10) و هوندا CR-Z را هم از این لحاظ پشت سر نهاد. انواع DS4 در حال حاضر فقط در کشور فرانسه تولید میشوند. البته نسخه دیگری به نام DS 4S نیز در چین تولید میشود که تنها ازلحاظ اسمی با این خودرو شباهت دارد اما ازلحاظ طراحی خودرویی کاملاً متفاوت است و نباید با خودروی مقاله اشتباه گرفته شود.
نسخه کراس DS4 با پسوند کراس بک (CROSSBACK) به بازار عرضه میشود که نسبت به نسخه عادی،3 سانتیمتر کف آن از زمین بلندتر و فنربندی آن نیز چون یک خودروی کراساوور تقویت شده است. پنجرههای عقب آن نیز ثابت هستند و مسافران بخش پشتی نمیتوانند آن را جابهجا کنند.
DS4 کراسبک، از یک پیشرانه چهار سیلندر 1.6 لیتری توربو شارژ در زیر کاپوت خود سود میبرد. پیشرانهای که با کد THP 165 از آن نام برده میشود و محصولی است که از اشتراک بین شرکتهای PSA و بام و تکوین و توسعه یافته است. توان این پیشرانه معادل 160 اسب بخار و گشتاور آن برابر با 240 نیوتن متر است. با تکیه بر چنین پیشرانهای و با مدد از یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک (EAT6)، این خودرو میتواند در عرض 8.7 ثانیه از حالت توقف به تندی 100 کیلومتر بر ساعت شتاب گیرد و ماکزیمم سرعتی معادل 211 کیلومتر بر ساعت را هم کسب نماید. مصرف سوخت ترکیبی این خودرو معادل 5.6 لیتر در هر یکصد کیلومتر مسافت است.
DS4 کراس بک، از ایمنی ساختاری بالایی بهره میبرد. این خودرو توانسته 5 ستاره ایمنی را از موسسه EURONCAP دریافت نماید و بهطور استاندارد به 6 عدد کیسه هوای ایمنی مجهز است. دیگر سامانههای ایمنی موجود در این خودرو عبارتند از: سیستم ضد بلوکه ترمز (ABS)، سیستم کنترل پایداری (ESP)، سیستم کنترل لغزش (ASR)، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)، سیستم هشداردهنده نقطه کور (BSW)، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالاییها، سیستم هشداردهنده حرکت بین خطوط، کروز کنترل مجهز به محدودکننده سرعت، ترمزدستی الکتریکی اتوماتیک، دوربین دید عقب، سنسورهای پارک جلو و عقب،DS LED VISION چراغهای جلو زنون، برفپاککن چراغها و چراغهای جلو اتوماتیک، مه شکنهای جلو با گردش اتوماتیک و…
کابین این خودرو مملو از قطعات لوکس، با کیفیت و درجه یک است و بهجرئت میتوان گفت که در میان همردیفان قیمتیاش در ایران کمتر نظیر دارد. گذشته از صندلیهای بسیار زیبای این خودرو که با طرح بند ساعت قالبریزی شده و با چرم اعلایی پوشانده شدهاند بقیه تجهیزات موجود در کابین بدین شرح است: سیستم ورود بدون کلید هوشمند (KEYLESS START) و استارت دکمهای، صندلیهای برقی راننده با تنظیم 8 جهتی، صندلیهای جلو مجهز به گرمکن و ماساژور، فرمان برقی حساس به سرعت، صفحه نمایش لمسی به سایز 7 اینچ و نویگیشن، روکش چرمی فرمان و دنده، فرمان چندکاره، سیستم تهویه دوگانه اتوماتیک، سیستم کنترل کیفیت هوا، خروجی برق 12 ولت، آینههای جانبی تاشوی برقی مجهز به گرمکن، آینههای الکتروکرومیک، سنسور باران، سیستم صوتی با قابلیت سازگاری با USB/AUX/MP3 و بلوتوث، موکت کف اتاق با طرح CROSSBACK، قاب کروم محافظ پادری جلو با طرح CROSSBACK و…
طول/عرض/ارتفاع خودروی DS4 کراس بک معادل 4284/1810/1535 میلیمتر و وزن خالص آن بین 1360 الی 1496 کیلوگرم متغیر است. DS4 کراس بک در بازارهای جهانی ازجمله بریتانیا با خودروهایی همچون آئودی Q3 و ولو V40 کراس کانتری رقابت میکند. DS4 کراس بک با بهایی معادل 179 میلیون تومان در نمایندگیهای آن در ایران ثبتنام میشود.
منابع: WIKIPEDIA.ORG AUTOEXPRESS.CO.UK و…