9 محبوب زیر صد میلیونی در ایران سال 1395

9 محبوب زیر صد میلیونی در ایران سال 1395

سام کاویانی: خودروهای زیر 100 میلیون تومانی در بازار کشورمان عمدتاً در دو رده متفاوت تقسیم بندی می‌شوند:
الف – خودروهای تولید انبوه داخلی ازجمله پراید، پژو 206 و 405، پارس، رانا، تیبا و… خودروهای این رده از کیفیت ساخت چندان مطلوبی برخوردار نیستند و به‌نوعی می‌توان کیفیت آنها را «شانسی» دانست. شانسی بدین معنا که برخی از نسخه‌های تولیدی، بنا به دلایلی چون استفاده از قطعاتی مرغوب‌تر و یا وجود نظارتی شدیدتر در یک برهه خاص زمانی، کیفیت ساخت بهتری دارند و برخی دیگر از نسخه‌ها، سخت بی‌کیفیت و دردسرساز هستند. ضمن اینکه، خودروهای این رده به‌رغم فروش بالا، از محبوبیت چندانی نیز نزد صاحبان خود برخوردار نبوده و حس رضایت کاملی را به آنها القاء نمی‌کنند. بنا به اعتراف شماری از مالکان این دسته از خودروها، خریدشان کمتر از روی شوق و علاقه، بلکه بیشتر به دلایلی چون دسترسی آسان به لوازم یدکی، سهولت فروش نسخه کارکرده، دلالی در بازار، محافظه‌کاری، عادت و یا حتی از سر اجبار و ناچاری بوده است.
ب – اما رده دیگری هم وجود دارد که گاه ممکن است برخی از تولیدات آن، تفاوت بهای چندانی نیز با معدودی از نسخه‌های تولید انبوه نداشته باشند ولی بی‌شک اکثریت مطلق آنها از بهایی بالای 40 میلیون و کیفیت ساخت بهتری برخوردارند و عمدتاً هم با شور و شوق بیشتری خریداری می‌شوند. این دسته از خودروها حس رضایت فزون‌تری را نیز در قیاس با محصولات تولید انبوه به صاحبان خویش القاء می‌کنند. ضمن اینکه، طیف متنوعی از دهک‌های درآمدی و گروه‌های سنی را به خود جذب نموده و از پرستیژ کاری بیشتری هم نسبت به دسته نخست بهره می‌برند. عمده محبوبان زیر 100 میلیونی هم در این گروه جای دارند.

best-selling-iran

در این نوشتار، همه سعی بنده بر آن بوده که برخی از این محبوبان زیر 100 میلیون تومانی را به شما عزیزان معرفی نمایم. ممکن است برخی از آنها با ذوق و سلیقه بنده و شما و برخی از دیگر صاحب‌نظران محترم دنیای خودرو چندان همخوانی نداشته باشد ولی به‌واقع، گزینش تمامی این خودروها حاصل ماه‌های متمادی از غور و کنکاش بنده در بازار، رسانه‌ها و گوش سپردن به حرف دل عامه مردمان بوده است. مردمانی چون دوستان، بستگان، آشنایان، یاران و همراهان و در کنارش، بسیاری دیگر از خرد و کلان ناآشنای کوچه و بازار و…در این مدت تنها و تنها گوش سپردم و کمتر از طرف خویش سخن گفتم؛ چه آنکه بیشتر قصد بر آن بود که سلایق خلایق را دریابم نه آنکه از خود سلیقه‌ای تحمیل کنم. درنهایت نیز به جمع‌بندی ذیل رسیدم. باشد که این مقال مقبول افتد.

رنو ساندرو

2011-renault-sandero

نسخه‌ای از ساندرو که در ایران تولید می‌شود مربوط به نسل اول آن است، نسخه‌ای که برای نخستین بار، اواخر سال 2007 میلادی وارد بازارهای جهانی شد؛ اما به‌رغم ظاهری قدیمی و نه‌چندان ایرانی پسند، بازار کشورمان چنان تشنه یک خودروی باکیفیت از یک برند اروپایی تبار است که از همان آغاز، صف‌های طویلی برای خرید آن تشکیل شد. در کل، این خودرو از پیشرانه‌ای مناسب و درخور، ترمزهای قوی، پایداری مناسب و صندلی‌های نسبتاً راحت سود می‌برد و خلاصه کلام آن را فعلاً می‌توان باکیفیت‌ترین خودروی بازار در میان تمامی هم‌رده‌های قیمتی‌اش دانست. رنو ساندروی ساخت کشورمان در دو گونه متفاوت از بدنه اعم از هاچ‌بک ساده و یا هاچ‌بک کراس (STEPWAY) عرضه می‌شود. البته ناگفته نماند که نسخه کراس یا STEPWAY از ارتفاعی بیشتر، ملحقات اسپرتی بدنه و باربند سقفی سود می‌برد که تمامی این موارد در کنار هم نمای جذاب‌تری را در قیاس با نسخه معمولی برای آن به ارمغان آورده است و صدالبته این جذابیت در رنگ مشکی آن نمود بیشتری دارد. رنو ساندرو از پیشرانه‌ای 4 سیلندر به حجم 1.6 لیتر بهره می‌برد که توان خروجی آن معادل 105 اسب بخار و گشتاورش برابر با 148 نیوتن متر است.

2011-renault-sandero-2

renault-sandero-interior

Dacia Sandero 2009

renault-sandero-stepway1

sandero-4

سانگ‌یانگ تیوولی

تیوولی، یک مینی کراس‌اوور و از جدیدترین ساخته‌های شرکت سانگ‌یانگ کره جنوبی به شمار می‌آید. این خودروی جذاب از زبان نوینی در طراحی بدنه خود سود برده و توانسته است نگاه بسیاری از مشتریان را در اقصی نقاط عالم به برند سازنده‌اش معطوف کند. سانگ‌یانگ تیوولی نسبت به کیفیت و مونتاژی که پیشکش صاحبان خود می‌کند از بهای بالنسبه مناسب‌تری نسبت به دیگر هم‌قطاران کره‌ای خود بهره می‌برد، هم‌قطارانی که این روزها بهایشان در بازار کشورمان سر به فلک کشیده است. در یک کلام، تیوولی را به‌نوعی می‌توان «مناسب‌ترین گزینه زیر صد میلیون تومانی» در بازار امروز ایران دانست.

SsangYong Tivoli 2015

2016 Ssangyong Tivoli 4x4

2016 Ssangyong Tivoli 4x4

SsangYong Tivoli 2015

SsangYong Tivoli 2015

جک S5

جک S5 محبوب‌ترین و پرفروش‌ترین کراس‌اوور چینی در بازار امروز ایران است، به‌گونه‌ای که در سال 1394 شمسی توانست عنوان پرفروش‌ترین کراس‌اوور کشورمان را از آن خود سازد. این خودرو از طرحی جذاب و مدرن و از پیشرانه‌ای نسبتاً قوی و سرحال سود می‌برد و برخلاف دیگر هم‌وطنان خود، از سرعت و شتاب خوبی هم برخوردار است. ضمن اینکه، افت قیمت معقولی نیز در بازار دارد.

JAC S5

JAC S5

JAC S5

JAC S5

JAC S5

JAC S5

jac s5 2015

پژو 207 آی

پژو 207 آی و همان 206 پلاس، آخرین بازمانده از خانواده گسترده پژو 206 است که به غیر از ایران، در ممالک دیگری همچون چین و آرژانتین نیز به تولید می‌رسد. خبر خوشی که در این باب وجود دارد مربوط به برگشت دگرباره آن به زیر سقف شرکت ایران‌خودروست؛ زیرا که شرکت مادر، یعنی پژوی فرانسه خط تولید آن را به‌طور کامل در اختیار طرف ایرانی خود قرار داده است. پژو 207 آی از پیشرانه‌ای 4 سیلندر به حجم 1.6 لیتر بهره می‌برد. این پیشرانه توانی معادل 105 اسب بخار و گشتاوری برابر با 142 نیوتن متر را از خود تولید می‌کند.

پژو 207 جدید
پژو 207 جدید

کیا سراتو مونتاژی

نسل دوم کیا سراتو که از سال‌های 2008 الی 2013 میلادی در مدار تولید بود، چند سالی است که جای خود را در بازارهای جهانی با نسل سوم تعویض نموده است اما این سری کماکان در کشورمان به‌صورت CKD و در دو نسخه متفاوت 1.6 و 2 لیتری تولید می‌شود. پیشرانه‌های 1.6 و 2 لیتری سراتوی ساخت وطن به ترتیب از توانی معادل 124 و 156 اسب بخار و گشتاوری برابر با 156 و 194 نیوتن متر برخوردارند. در این میان، نسخه 2 لیتری این خودرو از اقبال بیشتری در بازار برخوردار است و به‌رغم تکمیل نبودن آپشن‌های رفاهی و ایمنی در قیاس با دیگر رقبای وارداتی، بسیاری از ایرانیان به دلایلی چون: برند سابقه‌دار و امتحان پس داده کیا، عملکرد مناسب فنی، کیفیت ساخت خوب، استهلاک پایین، سهولت دسترسی به لوازم یدکی و بالاخره طراحی زیبا، هماهنگ و شبه اروپایی این خودرو، جذب آن شده‌اند. نسخه 1.6 لیتری سراتو با گیربکس 6 سرعته دستی و نسخه 2 لیتری آن با گیربکس 6 سرعته اتوماتیک عرضه می‌شوند.

نسل دوم کیا سراتو

Kia Cerato 2012

Kia Cerato Second Generation Interior

Kia Cerato 2012

ام‌وی‌ام 315 نیو

برخلاف نسخه اولیه، نسخه فیس‌لیفت 315 توانست در بازار داخلی‌مان سخت خوش بدرخشد و عنوان یکی از پرفروش‌ترین چینی‌های بازار را هم از آن خود سازد. طراحی زیبا و جذاب ام‌وی‌ام 315 نیو به همراه طرح کاملاً جدید داشبورد، بسیاری از جوانان و خانواده‌های کم‌جمعیت ایران‌زمین را جذب خود نموده است. گرچه راحتی قسمت عقب این خودرو از خانواده پژو 206 بیشتر است ولی در مقولاتی چون شتاب و ترمز در پسشان جای می‌گیرد. ازلحاظ استهلاک نیز می‌توان این محصول را یکی از کم دردسرترین هاچ‌بک‌های شرقی بازار دانست.

MVM 315h facelift

ام‌وی‌ام 315 نیو از یک پیشرانه 4 سیلندر به حجم 1.5 لیتر سود می‌برد. توان خروجی این پیشرانه معادل 107 اسب بخار و گشتاور آن مدل 140 نیوتن متر است. این خودرو در دو نسخه متفاوت از بدنه اعم از معمولی و اسپرت تولید شده و فعلاً نیز تنها با یک گیربکس 5 سرعته دستی به بازار عرضه می‌شود. نسخه معمولی ‌ام‌وی‌ام 315 نیو با بهایی معادل 44,2 میلیون تومان و نسخه اسپرت لاکچری آن نیز با بهایی معادل 47,2 میلیون تومان ثبت‌نام می‌شود.

دنا

به‌رغم تمامی پیشرفت‌های صورت گرفته، هنوز نمی‌توان «دنا» را خودرویی کامل به شمار آورد و معضلات کیفی متعددی هم در آن قابل مشاهده است؛ اما با این وجود، این مرکب ساخت وطن از نقاط قوت چشمگیری برخوردار است، نقاط قوتی که آن را به گزینه‌ای «مطلوب‌تر» و «خواستنی‌تر» برای اکثر صاحبانش نسبت به دیگر همتایان قیمتی‌اش بدل نموده است. ازجمله نکات مثبت این خودرو می‌توان به فضای نسبتاً جادار و صندلی‌های فوق‌العاده راحت آن اشاره داشت. صندلی‌های نرم و مخملین دنا که اساس آن از رنو مگان اخذ شده واقعاً درخور و مناسب هستند حتی در قیاس با خودروهایی چند برابر گران‌تر از آن!

رونمایی از دنا

ضمن اینکه، دنا به‌رغم قدیمی بودن پلت‌فرم، از نمای ظاهری اصلاح شده‌ای بهره برده و در چه در نمای جلو و چه در عقب، چهره‌ای عامه‌پسند را از خود ارائه می‌دهد. این خودرو تنها با یک پیشرانه 4 سیلندر 1.7 لیتری عرضه می‌شود. پیشرانه‌ای که توانی معادل 114 اسب بخار و گشتاوری برابر با 155 نیوتن متر را برای این محصول ساخت وطن تولید می‌کند. نیروی حاصل از این پیشرانه به‌واسطه یک گیربکس 5 سرعته دستی به چرخ‌های جلوی آن منتقل می‌شود. بهای شرکتی دنا در حدود 42.5 میلیون تومان است.

دانگ فنگ H30 CROSS

دانگ فنگ H30 کراس، شاید نخستین خودروی چینی در بازار ایران باشد که بدون هیچ سابقه قبلی از برند خود توانست ارقام فروش بالایی را کسب کند؛ و این مهم تنها به دلیل قیمت منصفانه‌ای است که توسط ایران‌خودرو برای آن تعیین شده است. شاید باورش سخت باشد ولی بهای فروش این خودرو در بازار داخلی حتی از مبدأ سازنده آن یعنی چین نیز چند میلیون تومانی ارزان‌تر است! و این امری است که تاکنون در بازار کشورمان کمتر سابقه داشته است. به غیر از بهای مناسب، دانگ فنگ H30 نسبت به دیگر هم‌قطاران چینی خود از چند مزیت عمده نیز سود می‌برد، یکی از آنها مربوط به استفاده از پیشرانه نام‌آشنای TU5 پژو برای قوای محرکه این خودروست، پیشرانه‌ای که از مزایای تعمیرات آسان و وفور لوازم یدکی در بازار ایران بهره می‌برد. مزیت دیگر نیز به استفاده این خودرو از گیربکس اتوماتیک برمی‌گردد، گیربکسی که ساخت شرکت مشهور AISIN ژاپن است. پیشرانه 1.6 لیتری این خودرو توانی معادل 105 اسب بخار و گشتاوری معادل 142 نیوتن متر را تولید می‌کند که این ارقام عیناً شبیه محصولات خانواده پژو 206 است. نیروی حاصل از این پیشرانه به‌واسطه یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلوی این خودرو منتقل می‌شود.

Dongfeng H30 Cross

Dongfeng H30 Cross

Dongfeng H30 Cross

Dongfeng H30 Cross

چری تیگو 5

زمانی که این خودرو وارد بازار کشورمان شد کمتر کسی به موفقیت آن ایمان داشت زیرا نه پیشرانه‌اش چندان توانمند بود و نه حتی از بهای فروش مناسبی برخوردار بود، بهایی که لااقل خریدش را برای مصرف‌کننده ایرانی توجیه نماید؛ اما برخلاف پیش‌بینی‌های اولیه، چری تیگو 5 در اندک زمانی توانست به ارقام فروش بالایی دست یابد که البته فراتر از حد تصور بود و برای چنین خودروی تازه‌واردی موفقیت بزرگی محسوب می‌شد. طراحی زیبای این خودرو چه در بدنه و چه در داخل کابین و نیز کیفیت ساخت و مونتاژ برتر آن نسبت به دیگر هم‌قطاران چینی‌اش، خیلی زود این خودرو را در کانون توجهات بازار کشورمان جای داد و حتی برخی از ضد چینی‌ها را هم جذب آن نمود!

Chery Tiggo 5

Chery Tiggo 5

Tiggo 5

Chery Tiggo 5

دیدگاه خود را ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *