در بخش دوم از مقاله مربوط به هزینه نگهداری خودروها در یک بازه ده ساله در آمریکا، این بار قصد داریم به 10 خودروی پر هزینه بپردازیم. در بخش اول 10 خودروی کم هزینه معرفی شده بود که می توانید برای مشاهده مطلب مربوطه به اینجا مراجعه کنید.
به احتمال زیاد برایتانپیش آمده که دوستان و آشنایان شما را از خرید خودرویی خاص منصرف کرده و به سمت یک اتومبیل دیگر هدایت کرده باشند.
از آنجایی که کارخانجات مختلف مواد اولیه و روش های متفاوتی را در تولید خودروهای خود به کار می گیرند، این قاعده در همه جای دنیا کمابیش برقرار است.
با در نظر گرفتن این مساله سری به آمریکا زده و خودروهای پر هزینه در این کشور را معرفی می کنیم. توجه داشته باشید که هیچ شرکتی دوست ندارد محصولاتش در این لیست دیده شود؛ چه برسد به اول شدن که مثل یک فاجعه خواهد بود.
رتبه 10 سوبارو فارستر
طوفان ژاپنی ها در لیست 10 خودروی کم مصرف انتظارات از آنها را به میزان زیادی بالا برد. حال حضور یک خودروی ژاپنی در نقطه مقابل کمی غیر منتظره به نظر می رسد.
سوبارو که همواره بی سر و صدا کیفیت بالایی را ارایه کرده، با مدل فارستر چندان خوب ظاهر نشده و در طول یک دوره 10 ساله 12200 دلار هزینه صرف نگهداری از مالک خود خواهد طلبید.
رتبه 9 مزدا6
خودروهای تولیدی این شرکت در ایران به کیفیت بالا معروف هستند. حضور مزدا6 در این لیست حتما خبر خوبی برای طرفداران این برند نیست.
این سدان خانوادگی زیبا به صورت میانگین هر ساله 1270 دلار از پس انداز مالک خود کم خواهد کرد تا در طول یک دهه خدمت رسانی جمعا 12700 دلار هزینه روی دوش صاحب خود بگذارد.
رتبه 8 آئودی A4 کواترو
آرام آرام پای آلمانی ها به این لیست باز می شود. مالک A4 کواترو پس از یک دهه لذت بردن از سواری و کیفیت خوب کابین خودروی خود، ناگهان با کاهش 12800 دلاری در سرمایه خود مواجه خواهد شد.
البته برای شخصی که سوار یک خودروی لوکس می شود این رقم چندان چشمگیر نخواهد بود.
رتبه 7 دوج رم 1500
نماینده گروه فیات-کرایسلر تنها پیکاپ موجود در این لیست است. رم 1500 با تحمیل هزینه ای در حدود 13300 دلار در طول یک دهه، نسبت به بقیه پیکاپ ها با اختلاف نسبتا زیاد هزینه نگهداری بیشتری دارد.
در طرف مقابل تویوتا تاکوما یه یک پیکاپ ژاپنی است در همین مدت 5800 دلار هزینه در پی دارد که بسیار اقتصادی تر از رم 1500 است.
رتبه 6 دوج گرند کاروان
این گزینه باز هم به گروه فیات-کرایسلر تعلق دارد. مینی ون دوج گرند کاروان که احتمالا با کرایسلر پاسیفیکا جایگزین شود، در طول دوره ده ساله 14500 دلار هزینه صرف نگهداری از خود از خانواده خواهد طلبید.
رتبه 5 شورولت کبالت
شورولت کبالت در سال 2010 از خطوط تولید خداحافظی کرد. این خودرو که تحت برند پونتیاک نیز به فروش رسیده در مقایسه با رقبا پر هزینه بوده و مالک آن در دوره ده ساله باید 14500 دلار برای نگهداری از آن کنار بگذارد.
کبالت در اواخر سال 2010 با شورولت کروز جایگزین شد.
رتبه 4 مرسدس بنز E350
خودروهای لوکس آلمانی که همیشه به هزینه نگداری بالا معروف بوده اند، حضوری پر رنگ در این لیست دارند.
مرسدس بنز E350 در طول یک دهه ارایه کیفیت به مالک خود، 14700 دلار از دارایی های وی کسر خواهد کرد که البته برای مالک احتمالا ثروتمند رقم چندان بالایی نخواهد بود.
رتبه 3 نیسان مورانو
حضور یک خودرو ژاپنی در رده های بالایی این لیست چیزی نیست که انتظارش را داشته باشیم. این شاسی بلند در طول یک دهه خدمت رسانی به مالک خود در مجموع 14700 دلار هزینه نگهداری خواهد داشت.
هر چند این هزینه بالا ممکن است بیشتر به دلیل مدل های قدیمی تر باشد. جالب است بدانید مورانو های موجود در کشورمان (نسل قبلی) نیز به دلیل هزینه های بالای نگهداری و مشکلات متعدد موتور و گیربکس باعث نارضایتی مالکان شده اند.
رتبه 2 ب ام و 328i
یقینا ب ام و دوست نداشت که در این لیست بالاتر از رقیب دیرباز خود یعنی مرسدس بنز قرار گیرد. 328i پس از گذشت ده سال، 15600 دلار از دارایی های مالک احتمالا جوان و متمول خود کسر خواهد کرد.
هر چند شاید به اعتقاد برخی ها “لذت ناب رانندگی” بیش از این رقم ارزش داشته باشد، اما نکته جالب اینجاست که این مدل با پیشرانه 4 سیلندر و 2.0 لیتری توربو در زمره محصولات نه چندان قدرتمند ب ام و قرار می گیرد و این خودروساز محصولات بسیار گران قیمت تر با موتورهای بزرگتری را نیز ارائه می دهد که شاید در طول 10 سال استفاده به مراتب پر هزینه تر ظاهر شوند.
رتبه 1 کرایسلر سبرینگ
و اما رتبه اول تعلق می گیرد به یکی دیگر از نمایندگان گروه فیات-کرایسلر که حضوری پر رنگ در این لیست دارد. کرایسلر سبرینگ که چند سالی است به تاریخ پیوسته، از سال 1995 تا 2010 بر روی خط تولید قرار داشت و سرانجام با کرایسلر 200 جایگزین شد.
مالک این سدان سایز متوسط از رده خارج در عرض 10 سال باید 17100 دلار صرف نگهداری از آن بکند. شاید همین هزینه بالا باعث انقراض آن شده باشد.
اگر نگاهی آماری به لیست 10 خودروی پر هزینه در خاک آمریکا داشته باشیم به این نتیجه می رسیم که سه قطب خودروساز اصلی در جهان یعنی ژاپن، آلمان و آمریکا سهمی نسبتا برابر در آن دارند؛ شاید حضور ژاپنی ها در این لیست چندان قابل پیش بینی نبود اما به یاد داشته باشیم که لیست 10 خودروی کم مصرف تحت سیطره آنان قرار دارد.
طبق انتظار آلمانی های لوکس مخارج بالایی داشته و از این بابت خوش اشتها هستند. اما شاید جالب ترین نکته این باشد که سه مورد از 4 نماینده آمریکایی حاضر در این لیست متعلق به مجموعه فیات-کرایسلر است، نکته ای که برای سرجیو مارکیونه (مدیرعامل این گروه) چندان خوشایند نخواهد بود.
در ادامه می توانید لیست 20 خودروی پر هزینه در خاک آمریکا را مشاهده کنید.
نکته پایانی اینکه این جدول بر اساس بازار آمریکا و خدمات دهی استاندارد خودروسازان در این بازار مهم تنظیم شده است، اما در شرایط کشورمان که بسیاری برندهای بزرگ خودروسازی به شکل رسمی حضور ندارند، شرایط می تواند تا حد زیادی متفاوت باشد.
برای مثال علیرغم هزینه های بالای نگهداری از خودروهای ب ام و، به علت فعالیت کمرنگ شرکت وارد کننده مرسدس بنز، یافتن قطعات یدکی و تعمیرات محصولات این خودروساز بسیار سخت تر از ب ام و انجام می پذیرد و یا وضعیت خودروهای آئودی که چند سال قبل به ایران وارد شدند از این جهت به مراتب از دو خودروساز آلمانی دیگر بدتر است.
چرا که در واقع هیچ تعمیرگاه تخصصی یا نمایندگی رسمی ای برای خدمات دهی به مدل های قدیمی این خودروساز (نظیر TT) در ایران فعالیت نمی کند و مالکان ناچارند در صورت بروز تصادف یا نقص فنی وظیفه تامین قطعات را شخصا برعهده بگیرند و تعمیرات را به تعمیرگاه های غیر متخصص بسپارند.