به گزارش « جام نیوز » یوری کاپتف، یکی از مقامات فضایی روسی روز سه شنبه گفت « کمیسیونی دولتی به ریاست او تشکیل شده تا در مورد احتمال تاثیر رادارهای آمریکا بر جست وجوگر فوبوس گرونت تحقیق و تفحص کند ». به گفته او قرار است برای روشن شدن موضوع نمونه ای از فوبوس، به صورت آزمایشی، تحت تشعشاتی مشابه رادارهای آمریکایی قرار بگیرد . . .
روزنامه روسی « کمرسانت » در شماره روز سه شنبه خود نوشته است که امکان دارد جست وجوگر فضایی وارد محوطه ای شده باشد که زیر پوشش رادار قرار داشته و این امر بر سیستم الکترونیکی آن تاثیر گذاشته باشد. « ولادیمیر پوپوفکین » رئیس آژانس فضایی روسیِ « روسکوسموس »، هفته گذشته گفته بود امکان دارد اختلال های خارجی پشت شکست های اخیر فضایی روسیه قرار داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، فوبوس گرونت در ساعت 20:16 روز سه شنبه 9 نوامبر (18 آبان) به فضا پرتاب شد. این كاوشگر برای آوردن نمونه های سنگ و خاك از فوبوس طراحی شده بود اما در مدار زمین متوقف شد و موتورهای این سفینه نتوانستند آن را در مسیر رفتن به سیاره سرخ مریخ قرار دهند.
لاشه 13 تنی بازمانده از جست و جوگر بی سرنشین فوبوس گرونت، پس از دوماه سرگردانی در مدار زمین روز یکشنبه بیست و پنجم دیماه به درون اقیانوس آرام و در نزدیکی ساحل جنوبی شیلی فروافتاد. تکه های فضاپیمای فوبوس ممکن است دارای مواد رادیواکتیو باشد، ولی سازمان فضایی روسیه می گوید، این مواد برای سلامتی خطرناک نخواهد بود.
براساس گزارش VOA، شکست این عملیات 165 میلیون دلاری، که قرار بود از خاک فوبوس – یکی از قمرهای سیاره مریخ – نمونه برداری کند، آخرین شکست در سلسله شکست های اخیری بود که برنامه فضای روسیه، پنج دهه پس از سفر موفقیت آمیز فضایی یوری گاگارین، فضانورد روسی، با آن ها روبرو می شود. ماه اوت گذشته نیز یک سفینه تدارکاتی بی سرنشین روسی که عازم ایستگاه فضایی بین المللی بود در سیبری سقوط کرد.