گروه صنعتی PSA که شامل برندهای پژو، سیتروئن و DS می شود قرار است از شاخه اروپایی جنرال موتورز آمریکا برند های اوپل و واکسهال را به ارزش 2 میلیارد دلار خریداری کند.
گرچه با توجه به اخبار رسیده تنها یک میلیارد دلار از این رقم به صورت نقدی پرداخت خواهد شد و یک میلیارد دیگر مربوط به بدهی های این دو شرکت است. گرچه کارشناسان اعتقاد دارند که رقم اعلام شده شامل خواهر شرکت اوپل یعنی واکسهال نمی شود.
در واقع این دو برند امکان حضور جدی در بازارهایی که گروه PSA حضور ندارند را به ارمغان خواهند آورد. جنرال موتورز آمریکا در شاخه اروپایی خود بیش از 9 میلیارد دلار از سال 2009 میلادی ضرر کرده است و ظاهرا به شدت خواهان خلاص شدن از شر اپل و واکسهال است.
این دو شرکت آمریکایی و فرانسوی در حال حاضر به صورت مشترک بر روی سه پروژه مشترک کراس لند/سیتروین C3 Picasso/پژو 2008 و گراند لند X/ پژو 4008 کار می کنند.
اشتراک گذاری پلت فرم های در بین سال های 2012 و 2013 میلادی انجام شد و جنرال موتورز را تبدیل به دومین سهام دار گروه PSA کرد.
پس از کمک های دریافت شده در سال 2014 میلادی، دولت فرانسه، خانواده پژو و شرکت چینی دانگ فنگ در حال حاضر هر کدام 14 درصد از سهام این شرکت را در اختیار دارند.
گرچه همچنان این قرار داد نهایی نشده است و مدیرعامل شرکت پژو قرار است دیداری با نخست وزیر انگلستان در این زمینه و به خصوص برند واکسهال داشته باشد. بخش اعظمی از تولیدات واکسهال در کشور انگلستان صورت می پذیرد.
در ادامه هم خبرهایی مبنی بر خریداری برند پروتون مالزی توسط گروه PSA و فروش زیر مجموعه آن یعنی شرکت لوتوس به گروه جیلی چین می رسد.
در واقع با این حرکت هر دو شرکت جیلی و PSA به سایت تولیدی پروتون در کشور مالزی که توانایی تولید 600 هزار خودرو فرمان راست را دارا است دست خواهند یافت.
جیلی نیز که پیشتر با خرید ولوو به تکنولوژی های روز صنعت خودرو دست یافته بود، حالا می تواند با استفاده از دانش لوتوس، طوفانی را در میان دیگر خودروسازان چینی ایجاد کند و هیچ بعید نیست که شاهد ساخت خودروهای اسپرت و سریع توسط این خودروساز متفاوت چینی باشیم.
اما باید دید که پژو و سیتروئن با دو کمپانی ضرر ده اپل و پروتون چه خواهد کرد، هرچند با توجه به شرایط بازار ایران هیچ بعید نیست که در آینده ای نه چندان دور شاهد ورود خودروهای مربوط به پروتون و اپل به خیابان های کشورمان باشیم.